De affiche van de 17e editie van Na Fir Bolg is compleet. Op 1, 2 en 3 juli zakt het beste uit de folk-, rock- en kleinkunstwereld af naar de festivalwei op Sassenhout in Vorselaar.






Op vrijdag staat de pub weerom in het teken van de rock'n'roll en rootsrock. Openen doen ze echter met de folkband Broes, maar daarna gaan we er wat steviger tegenaan. The Buckshots uit Gierle warmen op voor de beste Belgische rootsband, The Seatsniffers!
 
Daarna neemt onze Waalse vriend Sebi Lee het van hen over. De Vorselaarse meezingband The Pale Boys, met burgemeester Lieven Janssens in hun rangen, doen die dag het licht uit. In de concerttent viert het Boombal zijn tiende verjaardag.
 
Voor dit jubileum nodigen ze talrijke topgastzangers en -zangeressen uit. Dit feest gaat niet onopgemerkt voorbij gaan.
 
Op zaterdag trekken ze alle registers open. Nieuw is ook dat we dit jaar dé revelatie van Na Fir Bolg reeds op voorhand kennen. Met Corvus Corax halen we de absolute wereldtop van de middeleeuwse folk in huis (foto boven).
Deze Duitsers vullen in eigen land het ene stadion na het andere. Maar speciaal voor Na Fir Bolg wilden ze nog eens naar ons landje afzakken. Dit schouwspel mag je absoluut niet missen.
 
Sens Unique stelt hun nieuwe cd voor op Na Fir Bolg.
Daarna is het de beurt aan Hannelore Bedert. Haar nieuwe cd haalt overal weerom positieve commentaren.
De headliner van zaterdag moeten we niet meer voorstellen. Weliswaar voor het eerst op Na Fir Bolg, Luc de Vos en zijn kompanen van Gorki. Zij zullen hun nieuwe cd voorstellen op ons festival.
 
In de pub moet je toch ook eens gaan kijken naar Circle J. Deze bende Hollanders zal op pure “flogging molly-wijze” de boel in brand steken. Die dag treden ook nog Flushed Harmony, Embrio, La Belle Gigue (=Luna moon stro) en No Angry Young Man aan.
 
Op zondag openen ze onze ogen op de tonen van de vaste waarde: de Harmonie van Vorselaar. The Popes uit Ierland hebben laten weten terug nuchter te zijn.

Veiligheidshalve programmeren ze The Popes toch al maar ergens in de namiddag. Dan geven ze de micro door aan 2 van onze kleinkunsttoppers, eentje voor de mannen en eentje voor de vrouwtjes! Eva Deroovere en Zjef Vanuytsel (eindelijk genezen en dan toch nog eens in Vorselaar) zullen het beste van zichzelf geven.

Het Winkelcollectief en jong talent Roselien spelen die dag in de pub. We geven ook graag een plaats aan het unieke project van 't Kliekske, zij zullen in samenwerking met de bewoners van Den Troon een uniek muzikaal project uitwerken. Afsluiten doen ze in schoonheid met de 3 Daft Monkeys, een band uit de stal van The Levellers.
 
Meer info op www.nafirbolg.be